Kom ihåg mig?
Home Menu

Menu


Användarvillkor - behöver de inte efterlevas?

 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Oläst 2008-08-22, 20:35 #1
tstorm tstorm är inte uppkopplad
Nykomling
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 30
tstorm tstorm är inte uppkopplad
Nykomling
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 30
Hej,
jag driver sedan ett antal år tillbaks en reklamfinansierad gratistjänst där privatpersoner, föreningar och företag kan fixa en egen hemsida på ett enkelt sätt. Om man vill så kan man betala en mindre summa för att slippa reklam på sin hemsida.

När man skaffar ett konto så behöver man godkänna tjänstens användarvillkor, och i dessa klargörs bland annat att man endast får använda hemsidan för att lagra material som man själv innehar upphovsrätten till, och att man vid brott mot användarvillkoren kan komma att stängas av från tjänsten. Inga konstigheter... eller?

Emellanåt när man stänger ned en hemsida där innehavaren använder tjänsten på ett sätt som på långa vägar inte är är förenligt med användarvillkoren (i allmänhet genom att ladda upp mängder av bilder som han/hon har "hittat på nätet" och bjuda ut dem till allmän nedladdning på hemsidan) så kommer hot om att den numera avstängda medlemmen tänker vidta odefinerade "rättsliga åtgärder" om hemsidan inte öppnas igen. Det låter som tomt snack, och har hittills aldrig visat sig vara någonting annat heller.

Fast det vore ju trist om jag hade fel... så vilka, om några, rättsliga åtgärder kan man egentligen ta till om man har blivit avstängd från en webbtjänst efter att ha brutit mot dess användarvillkor? Som tjänsteleverantör måste jag väl kunna kräva att användarvillkoren efterlevs och i annat fall stänga av kontot, eller tillåter konsumenträtten att tjänstens användare har rätt att strunta i användarvillkoren?
I så fall är det bara att packa ihop och hitta en annan bransch...
tstorm är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat
Svara


Aktiva användare som för närvarande tittar på det här ämnet: 1 (0 medlemmar och 1 gäster)
 

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:28.

Programvara från: vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
 
Copyright © 2017